Egyéb

Paradicsom-fokhagyma-rák- tészta 15 perc alatt

Íme a receptje egy borzasztóan egyszerű, de nagyon nagyon ízes, illatos, isteni tésztás főételnek, az instagramon elért nagy sikerre való tekintettel, és sokatok kérésének eleget téve természetesen!!! 🙂

Hozzávalók kb. 3 adaghoz:

Szósz:

1 darabolt paradicsomkonzerv

3-5 gerezd fokhagyma

olívaolaj

friss bazsalikom

só, bors

Rák:

8-10 db friss, vagy fagyasztott rák

chilipaprika

olívaolaj

só, bors

Tészta:

250 gramm tagliatelle

víz

Elkészítés:

A tészta vizét felteszem forrni, sózom, -közben elklszítem a szószt-, majd ha már forr, beleteszem a tésztát, de nem főzöm túl, mert a friss, forró szósszal összekeverve majd még tovább puhul… 🙂

Közben elkészítem a szószt, olívaolajra dobom a fokhagymaszeleteket, de nem sütöm túl, mert akkor keserű lesz. Rádobom a bazsalikomlevelek egy részét, a darabolt paradicsomot, sózom, borsozom, és egy csipet cukrot szórok rá. Pár percig főzöm magas lángon, hogy a hígabb leve elpárologjon, de nem főzöm sűrűre, mert a tésztából “kioldódó” keményítő úgyis besűríti majd.

Amíg fő a szósz, kevés olajat hevítek magas lángon, belekarikázok ízlés szerint chilit, majd rádobom a rákokat, sózom, borsozom. Ha fagyasztott volt, és sok levet enged, azt leöntöm róla, és szinte száraz serpenyőben megpirítom.

Összekeverem a szószt a tésztával, egy adag friss bazsalikommal, és a tetejére halmozom a rákokat. Frissen őrölt borssal tálalom.

Megtaláltok még:

Instagramon: doboagi néven

YouTubeon: IgazAnya – KisCsalád néven

Facebookon: Dobó Ági néven

Hozzászólások

hozzászólás

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Talán ezek is tetszenek majd