Íme a receptje egy borzasztóan egyszerű, de nagyon nagyon ízes, illatos, isteni tésztás főételnek, az instagramon elért nagy sikerre való tekintettel, és sokatok kérésének eleget téve természetesen!!! 🙂
Hozzávalók kb. 3 adaghoz:
Szósz:
1 darabolt paradicsomkonzerv
3-5 gerezd fokhagyma
olívaolaj
friss bazsalikom
só, bors
Rák:
8-10 db friss, vagy fagyasztott rák
chilipaprika
olívaolaj
só, bors
Tészta:
250 gramm tagliatelle
víz
Elkészítés:
A tészta vizét felteszem forrni, sózom, -közben elklszítem a szószt-, majd ha már forr, beleteszem a tésztát, de nem főzöm túl, mert a friss, forró szósszal összekeverve majd még tovább puhul… 🙂
Közben elkészítem a szószt, olívaolajra dobom a fokhagymaszeleteket, de nem sütöm túl, mert akkor keserű lesz. Rádobom a bazsalikomlevelek egy részét, a darabolt paradicsomot, sózom, borsozom, és egy csipet cukrot szórok rá. Pár percig főzöm magas lángon, hogy a hígabb leve elpárologjon, de nem főzöm sűrűre, mert a tésztából “kioldódó” keményítő úgyis besűríti majd.
Amíg fő a szósz, kevés olajat hevítek magas lángon, belekarikázok ízlés szerint chilit, majd rádobom a rákokat, sózom, borsozom. Ha fagyasztott volt, és sok levet enged, azt leöntöm róla, és szinte száraz serpenyőben megpirítom.
Összekeverem a szószt a tésztával, egy adag friss bazsalikommal, és a tetejére halmozom a rákokat. Frissen őrölt borssal tálalom.
Megtaláltok még:
Instagramon: doboagi néven
YouTubeon: IgazAnya – KisCsalád néven
Facebookon: Dobó Ági néven