Egyéb

Ebéd 25 perc alatt – Hal, rizs, zöldségek kicsit másképp…

Sziasztoook! 🙂

Annyian kértétek a ma készített, gyors kis ebédünk receptjét, amit az instagram oldalamon mutattam, hogy jobbnak láttam itt, a blogon megosztani Veletek! 🙂

Tehát! 🙂

Az összetevők

Hal:

  • 1/2 kg halfilé (én ezúttal nílusi sügérfilét vásároltam, mert ez volt friss az Auchanban, ami a hozzánk legközelebb eső hipermarket…,de más típusú halból is tökéletes lesz! 🙂 )
  • szeletelt bacon
  • só, bors

Köretek:

  • 1 bögre rizs
  • 1-2 evőkanál zsiradék
  • 1 kisebb doboz koktélparadicsom
  • 1 kisebb fej salotta hagyma / fehér hagyma / 2 szál újhagyma  (amit épp találtok :))
  • 2 db lime (zöldcitrom)
  • 1 érett avokádó
  • 1 kis bokor / csokor koriander
  • só, bors

Az elkészítés

Én a rizzsel kezdtem, hogy amíg minden mást előkészítek, legyen ideje megpárolódni. 1 bögre rizst átmostam folyó víz alatt, majd pici zsiradékon átforgattam, végül sóztam, és felöntöttem 2 bögre vízzel, lefedtem, levettem alacsony hőfokra a lángot, és szépen békénhagytam… 😀

Ezután elkészítettem a salsát, vagy mexicói “paradicsomsalátát”, amihez felvágtam a koktélparadicsomot, felaprítottam a hagymát, egy fél csokor friss, illatos koriandert, sóztam, ráfacsartam egy egész lime levét, összekevertem, és bedobtam a hűtőbe tálalásig.

Jöhetett a guacamole (avokádókrém), melyhez egy érettebb avokádót kettévágtam, a magjától megszabadítottam, egy kanál segítségével a belsejét kikaprtam, amihez 3-4 kisebb koktélparadicsomot dobtam, egy kevés hagymát (ugyanazt, amit a salsához), egy fél lime levét nyomtam bele, sóztam, enyhén borsoztam, és botmixerrel összedolgoztam.

Végezetül a hal következett, melyből egy adagnyi szeleteket vágtam, sóztam, borsoztam, majd a vékony baconszeleteket részben egymásra fektettem (úgy, hogy takarásban legyenek, mert sülés közben összemennek, és ne bújjon ki alóla a hal) és csépen becsomagoltam a filémet.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítettem, és közepes lángon, azon az oldalén kezdtem el sütni, amelyen a bacon tekerését befejeztem. Amikor szép pirosra, és ropogósra sült a bacon, megfordítom, és a másik oldalát is megsütöm. A hal vastagsága szerint nagyjából 8 percig sül 1-1 oldal, de ezt lehet látni a nem betakart széleken, ahogyan a nyers hal szépen kifehéredik. A köztes oldalakat is 2-2 percig sütöm.

ÉÉÉÉSSS már készen is vagytok!!! 😀 Tálalhattok, ahogyan csak szeretnétek! 🙂

A megmaradt avokádókrém pedig  holnap tökéletes reggeli lehet egy piritóson…

Ha bármi nem világos, kérdezzetek bátran! 🙂

Hajrááá! 🙂

ui.: én minden egy helyen, az auchanban vásároltam meg ehhez az ebédhez, semmiért nem kellett máshová rohangálni ( ez a recept nem tartalmaz különleges, fránya alapanyagokat, de, ha számodra mégis az lenne bármelyik ezek közül, bízz bennem, és próbáld ki bátran, mert isteniek, egészségesek, és biztosan nem utoljára fogod megvásárolni őket! 🙂

 

 

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Talán ezek is tetszenek majd