Az anya

MIÉRT OSZTJÁTOK ???!!!

Ez egy rendhagyó bejegyzés. Nem szoktam hirtelen felindulásból írni, minden alkalommal átgondoltan, több oldalról megközelítve igyekszem dolgokról véleményt formalni, és azt úgy megfogalmazni, hogy ellentétes véleményen lévőket se sértsek.

Ma reggel viszont belefutottam ismét egy Édeasanyák közötti vitába arról egy fórumon, hogy mennyire ártalmas vagy sem a gyerekeink számára a technika.

Én a saját véleményemet korábban már leírtam : http://doboagi.hu/lusta_szulo_vagyok_bogyo_es_baboca_tv_tablet_telefon_mi_szeretunk , így nem is ennek szeretnék most hangot adni.

Az emberi ostobaság az, ami végtelenül feldühít.

MINDEN Édesanya a napjainkban tudományos alapokra hagyatkozva nevel.

MINDEN Édesanya legalább 19 db könyvet olvas arról, hogy piszchológiailag mi helyes és helytelen a gyerekre nézve. Természetesen egymásnak ellentmondó szakirodalmat is olvas mindenki, hogy méginkább tájékozott legyen.

MINDEN Édesanya FOLYAMATOSAN gyerekorvossal, szakorvosokkal, védőnővel, szoptatási tanácsadóval, magán-, és állami klinikákkal konzultáva hoz döntéseket, vagyis nevel.

Minden Édesanya a környezete tanácsait meghallgatva, mérlegelve, tapasztalatok alapján nevel, hiszen “Mi is felnőttünk, Anyáink, nagyanyáink is felnőttek valahogyan, és nem lettek….”

És mindeközben MINDEN Édesanya “öszöntből” nevel, mert hát csak az a legjobb.

Kicsit ellentmondásos mindez számomra, dehát biztosan így van.

Tehát a rengeteg Anyukát, aki nekiesik más Édesanyáknak bizonyos nevelési elvek, vagy egyszerű szokások miatt, és ítélkezik, tényleg hihetetlenül szívesen megismernék és beszégetnék vele egy kicsit.

Csak azért, hogy meggyődjek róla, hogy valóban olyan intelligensek, értelmesek, mint amilyen tudományos véleményeket képesek alkotni.

ABBAN A VILÁGBAN, ahol bár az Édesanyák a legolvasottabb, legtöbb kutatást, pszichológiai elemzést ismerő, a gyermek egészségügytől a biztonságon át mindenben szakértők, tehát egyszerűen szuperek, mert hát mind azok vagyunk, valljuk be, ha már képesek voltunk életet adni, és azóta is szuperül nevelni a gyerekeinket, DE!!! egyébként nem tudjuk megmondani, hogy 1 kg vas vagy 1 kg pihe a nehezebb, vagy a délután 4 órai dugóban a kocsiból ordítva káromkodó Édesanya képtelen kontrollálni magát a gyerek(i) szeme láttára, füle hallatára, vagy sokkoló feladat felsorolni Magyarország szomszédos államait, aktuálpolitikáról, gazdaságról, szociális problémákról nem is beszélve, vagyis olyan alapvető ÉRTELMI ÉS ÉRZELMI hiányosságokkal rendelkezünk, hogy egyszerűen felfoghatatlan, és tényleg tátott szájjal ámulok, hogy bezzeg az Édesanyák… Az Édesanyák MINDENT tudnak.

Főleg KŐKEMÉNY véleményt alkotni. Mert MI tudjuk.

Dehogy tudjuk.

Javasolnám az Édesanyáknak, hogy szakadjanak ki néha a gyereknevelésből, és nézzenek körbe a világban. Mert a gyerekinken túl is van élet. Műveljék magukat más területeken is, akkor hátha eljutunk egyszer olyan szintre, hogy képesek leszünk ELFOGADNI.

Elfogadni egyMÁST!!! Tehát azt is, aki MÁS. Más ember, aki másképp nevel, máshogyan dönt bizonyos doldokban, más véleményen van.

 

Maradok tisztelettel :

egy MÁSik édesanya

Hozzászólások

hozzászólás

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Talán ezek is tetszenek majd