Az anya

Húsvéti GyerekBarát receptünk Adri konyhájából: Tojáskrémmel töltött húsvéti kiscsibe perec, tükörtojás virággal

Bevallom Nektek, hogy a legnagyobb kedvenc étkezésem a reggeli, a különböző krémek, kencék, friss, ropogós zöldségek, tojásételek, bacon, mmm… azok amik jöhetnek bármikor, bármilyen mennyiségben! A nap bármely szakában, és akár minden nap! 🙂

Szerencsére Bubu, a kisfiam sincs ezzel másként! Az Ő kedvence a tojásételek közül a tojáskrém, de a friss zöldségekkel azért néha a mai napig megküzdünk…

Ezzel a mókás tálalással viszont Adri könnyed játékká varázsolta számomra az egészséges reggeli megetetését Bubuval! 🙂 Nevetve fogyasztott el mindent, közben természetesen kommentelve, hogy Anyaaa, megrágtam a virág szárát! 😀

Mindemellett itt a Húsvét, és ha szeretnétek a vendégeiteket, vagy a Családot kreatívan meglepni, nyugodtan lássatok hozzá, mert nagyon kis látványos, ellenben tényleg nem bonyolult a recept! 🙂

Adri:

Az úgy kezdődött, hogy még az idősebb fiam minden formában imádja a tojást, addig a kisebbik fiamnál minden tojás-tálalási és táplálási kísérletem kudarcba fulladt… 🙁

Eddig… míg eljött az idei Húsvéti készülődés ideje, és gondoltam megpróbálok ehető állatokat, virágokat formálni a tányérjukon,  különböző egészséges alapanyagokból. Mert hát, a perecbe töltött tojáskrém, aminek végül kiscsibe formája lett, természetesen sokkal finomabb, mint a sima tojáskrém… 😀 …érthető…

Ez így van nálunk…

Remélem Nálatok is 🙂

Képernyőfotó 2016-03-23 - 10.00.46

 

     Mennyiség: 2 főre

     Elkészítés: 15 perc

 

 

 

Hozzávalók:

1 ek. zsiradék

1 db piros kaliforniai paprika

2 db tükör tojás

6-8 db nagyobb ropi perec

Tojáskrémhez:

4 db tojás, főzve

2 tk. tejföl

1 tk. dijon mustár

só, bors ízlés szerint

 Elkészítés:

  1. Tegyük a tojásokat egy vízzel teli edénybe. Forrástól számított 10 percig főzzük őket.
  2. A kész főtt tojásokat pucoljuk meg és válasszuk külön mindegyiknek a sárgáját a fehérjétől. A tojás sárgáját reszeljük le és adjuk hozzá a tejfölt, mustárt és a sajtot. Alaposan dolgozzuk el. Végül a masszához adjunk hozzá 2db tojásfehérjét reszelve.
  3. A kész tojáskrémet töltsük bele a perecek réseibe.
  4. Időközben készítsük el a tükörtojást. Hevítsünk fel egy serpenyőt és adjunk hozzá 1ek. zsiradékot. Helyezzük rá a kaliforniai paprikából vágott 2 karikát és a belsejükbe óvatosan engedjük bele 1-1 tojás tartalmát.
  5. Közepes tűzön, letakarva addig főzzük, míg a folyékony fehérje megszilárdul és teljesen fehér lesz.

Húsvét

Tipp: Tálaláskor, díszítésnek, én fű helyett: madársalátát, szár helyett: zellerszárat, tulipán helyett: tojáskrémmel töltött paradicsomot használtam.

Megjegyzés: Csibék csőrét sárgarépából, míg szemüket fekete olajbogyóból készítettem.

További receptek Adritól: http://martonadrienn.hu 

 

Ha Nektek is vannak hasonló, kreatív ötleteitek, várjuk kommentben örömmel! 🙂

Legyen szép napotok, kellemes a Húsvétotok! 

Adri & Ági

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Talán ezek is tetszenek majd