Az anya

NEM DIVAT A “SZARANYASÁG”! ModernMamik – Az új Anyageneráció!

Igen. MI az “Anyukák” egy új generációja vagyunk. Ha körbenézel, lassan mindenhol megtalálsz Minket…

Azok az idők, amikor éveken át a négy fél fal között nevelgettük gyermekeinket, és más nem is számított, ELMÚLTAK!

Ezért változtunk meg mi is, Édesanyák.

Fittek vagyunk, egészségesek, szépek, aktívak, vagy legalábbis már az akarat megszületett bennünk erre, DE! mindemellett természetesen a Családunk felé elkötelezettek.

Nem sajnáljuk az időnket egy jó edzésre, egy szép ruha megvásárlására, az önmegvalósításra, vagy a barátainkra sem, de büszkén vállaljuk, hogy ez néha borzasztóan fárasztó.

Valamikor másfél éve azért kezdtem blogot írni, mert Anyaként számtalan álszent emberrel, és az álszent véleményeikkel találtam magamat szemben. Csupa olyan szituációval, amiről bár mindenkitől azt hallottam milyen mesés, és fantasztikus, de amiről azért azt szépen elfelejtették elmondani, hogy a rószaszín mámorral egyidejűleg, néha igazán kőkemény a valóság! Mert igenis, sokszor nehéz, fájdalmas, fárasztó mindaz, ami egyébként a legnagyobb boldogságot jelenti számunkra.

Akkor úgy gondoltam, hogy valószínűleg nem én érezhetem ezt így egyedül, és nem kell, hogy felőröljön a lelkiismeretfurdallás emiatt. Elkezdtem tehát írni, a személyes kis történeteimet, TI pedig bejegyzésről bejegyzésre, egyre többen, és lelkesebben erősítettetek meg, hogy egyáltalán NEM VAGYOK EGYEDÜL! Sőőőt…

Büszke vagyok, hogy rengetegen lettünk, akik ŐSZINTÉN bevalljuk, hogy sokszor egyedül érezzük magunkat a problémáinkkal, és segítségre van szükségünk.

Támogatásra, és bizonyosságra, hogy NEM VAGYUNK EGYEDÜL.

Ezért lettünk tagjai olyan közösségeknek, ahol elfogadjuk és segítjük egymást, ahol hús-vér édesanyák jönnek össze, és válnak Barátokká.

Jelenleg azon dolgozom teljes erőbedobással, hogy a virtuális barátságunk VALÓDI kapcsolattá váljon! 🙂

Azon, hogy a számtalan levél, email, üzenet szemtől szemben ülve, állva, beszélgetve kerüljön megválaszolásra. Azon, hogy találkozzunk, és teljes képet kapjatok az “IgazAnyaságról”, hogy együtt találjuk meg az aranyközéputat a tradicionális édesanya szerep és a modernmami szerep között. Azon, hogy minél többen érezzétek, hogy a nehéz helyzetekben SEM VAGYTOK EGYEDÜL.

És nem vagyunk “szaranyák”, vagyis rossz szülők azért, ha a modern technikát beengedjük az otthonunkkba, de akkor sem, ha ezzel nem értünk egyet. Nem leszünk rossz szülők attól, ha nem tudunk, vagy akarunk szoptatni, és tápszerrel tápláljuk a gyermekünket, de akkor sem leszünk rosszak, ha gyerek mellett dolgozni szeretnénk, vagy épp, hogy ameddig csak lehet otthon maradni! Nem leszünk rosszak, ha nem követünk bevált sémákat a gyereknevelésben, de akkor sem, ha precíz táblázat szerint igykeszünk hozzátáplálni. És így tovább…

VISZONT! Előfordul, hogy félreértik ezt a fajta őszinteséget, és ilyenkor azon kezdek izgulni, nehogy visszájára forduljon az a fajta a nyíltság, hogy vállaljuk önmagunkat akkor is, ha ez roszabb színben tüntet fel Minket, és az Anyaságot. Ebből nem szabad trendet csinálni.

A “szaranyaság” soha nem lesz divat. Az ŐSZINTESÉG A DIVAT, ÉDESANYAKÉNT is! “IgazAnyának” lenni. Szeretni a szülői létet, de beismerni, hogy valóban nem mindig könnyű. De hálátlannak lenni egy kis életért, vagyis a gyermekeinkért, és azért, hogy szülővé válhattunk, SOHA nem lehet divat. Pusztán negatív színben feltüntetni, csak és kizárólag a nehézségek oldaláról bemutatni az Anyaságot, ezzel Lányokat, Nőket már jó előre kiábrándítani NEM LESZ SOHA DIVAT!

Ezért szeretném leszögezni, hogy Anyának lenni a világ legnagyobb ajándéka, öröme és boldogsága! Minden sallang nélkül…

Soha, semmire nem voltam még annyira büszke, és nem tett így, maradéktalanul boldoggá, mint az, hogy Beni, a kisfiam Édesanyja lehetek.

Szeretném, ha a blogom, és a közösség, amit “összehoz” mindenek felett ezt tükrözné, és soha, véletlenül sem rettentene el egyetlen gyermeket tervező szülőt sem a gyermekvállalástól, csupán felkészítene annak boldogsága mellett, a nehézségeire is!

Nehéz megfelelni. Az elvárásoknak és természetesen önmagunknak is.

Ez a blog, és jómagam azért fogja össze a leendő és már gyakorló Édesanyákat, hogy MÉG TÖBBEN legyünk, akik segítik egymást, és ezáltal Önmagukat a “Modern Mami szerepben” is megszeretni, elfogadni, valamint megismerni és megérteni ezt az új generációt.

Legfőbb célom egy olyan Édesanya Társadalom összefogása, ahol maximális nyíltsággal, tabuk nélkül beszélhetünk a minket érintő problémákról, az általunk tapasztalt dolgokról, élményekről, félelmekről, kétségről, örömről. Ítélkezés nélkül.

Olyan virtuális, és valóságos találkozók szervezése egyaránt, ahol “hasonló cipőkben járókkal” kommunikálunk, ismerkedünk, hasznos, és valódi tapasztalaton alapuló tanácsokat kapunk és adunk egymásnak. Olyan minőségi programok biztosítása, amiben mind a Mamák, mind a Babáik remekül szórakoznak, és hasznos időt töltenek el, miközben tanulhatunk EGYMÁSTÓL!

Ennek az összefogásnak a következő programja az MÁJUS 26-án megrendezendő IgazAnya BabaMama Találkozó, a Millipop mosolygyárban! 🙂

Szintén Édesanya szakértőkkel, zeneterapeutával, családterapeutával, doktornénikkel is találkozhatunk, beszélgethetünk, kérdezhetünk, ismerkedhetünk! 🙂

Az esemény részleteit itt találjátok:  https://www.facebook.com/events/595186363991469/

Örömmel fogadnám, ha csatlakoznátok! Akkor is, ha még csak tervezed a babát, akkor is, ha már várandós kismama vagy, és akkor is, ha már nevelgeted a gyerkőcödet, gyerkőceidet!

Ha Egyedül jössz is gyorsan barátokra találsz, ne aggódj, de nyugodtan magaddal hozhatod a barátaidat is!

Ismerkedjünk meg személyesen, vagy találkozzunk újra, hiszen bármilyen téma is foglalkoztat Minket, ÉdesAnyákat, tudjátok: NEM VAGYUNK EGYEDÜL! 🙂

Találkozzunk! 🙂

 

Végezetül pedig köszönöm többek között a képen látható, sok sok szuper Maminak, és a csodálatos Gyermekeiknek, akik eljöttek az első BabaMama találkozókra, és bebizonyították, hogy szükség van a kedzeményezésre! 🙂 Köszönöm NEKTEK! 

Ági

Hozzászólások

hozzászólás

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Talán ezek is tetszenek majd